Kazališna predstava na dječji način u Orehovici (Krapinsko-zagorska županija) 16. svibnja 2022. godine

Kazališna predstava Umjetničke organizacije Punctum „Baloni“ i radionica naziva „Proživi ponovno“  održane su 16. svibnja 2022. godine u Područnoj školi Orehovica u Orehovici. Na predstavi i radionici sudjelovalo je trinaestero djece i dvoje odgojno-obrazovnih djelatnika.

Predstavu „Baloni“ u režiji Ivana Penovića, a prema tekstu Kristine Kegljen, za djecu su izveli glumci Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas. Prije predstave glumci su predstavili svoje zanimanje te izveli predstavu koja je izazvala veliku zainteresiranost djece.

Nakon predstave dramaturginja Kristina Kegljen održala je radionicu „Proživi ponovno“. U prvom dijelu radionice voditeljica je razgovarala s djecom o predstavi, a zatim su svi zajedno odglumili likove iz predstave. U početku smo raspravljali o mehanizmima kazališne predstave, što radi redatelj, što dramski pisac, što scenograf i kostimograf.

Radionicom, kao nastavkom predstave, želi se potaknuti djecu na kreativnost i suosjećanje. Predstava i radionica naišle su na pozitivne reakcije djece koja su aktivno sudjelovala i na radionici i za vrijeme predstave. Bila su izuzetno zainteresirana, a po reakcijama tijekom radionice vidljivo je kako su pažljivo pratila predstavu.