Alkemija glasa i zvuka u Osijeku (Osječko-baranjska županija) 9. svibnja 2022.godine

  • Slika
  • Slika
Radionica Alkemija glasa i zvuka održana je 9. svibnja 2022. godine u Tehničko i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Osijeku. Na radionici je sudjelovalo 30 učenika 4. razreda i Ozana Tomić, profesorica glazbenog. Radionicu je vodila Melita Lovričević.

Radionica učenicima približava kreativan rad u izradi pjesme te na interaktivan način daje uvod u vokalnu elektronsku glazbu, potrebne aparate (laptop, loop mašina, zvučnik, zvučna kartica, midi klavijature, kablovi) i programe (Logic, Ableton). Kroz osvrt prema tradicijskog glazbi, pa autorskoj glazbi, improviziranoj formi, glazbi za medije, te nekoliko izvedbi na licu mjesta predstavljen je kreativni proces od ideje do skice te izvedbe.

Učenici su mogli na primjeru nekoliko glazbenih igara pjevati, svirati te probati neki od ponuđenih aparata/instrumenata. Osim iskustva učenici su zajedno s voditeljicom osmislili pjesmu. U današnje digitalno doba, mali uvid u veliku sadašnjost i budućnost izvedbene i primijenjene glazbe svima je „sjeo“ kao izuzetno kreativno i opuštajuće druženje.