​Predstava „S razlogom“ na otoku Braču (Splitsko-dalmatinska županija) 30. rujna 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Igrano-lutkarska predstava S razlogom Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT i Kazališne družine Pinklec gostovala je 30. rujna 2021. godine u Klesarskoj školi Pučišća na otoku Braču. Izvedbi predstave priključio se i jedan razred Osnovne škole Pučišća.

Predstavu je gledalo 45 učenika i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodili glumci Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić, a sudjelovao je 15 učenika.
U prekrasnom ambijentu u sklopu  Klesarske škole odigrana je predstava S razlogom. Nakon održane izvedbe radionički dio programa preseljen je u učionice kako bi se tri grupe mogle razdvojiti i raditi samostalno zbog bolje mogućnosti provedbe epidemioloških mjera.
U radioničkom dijelu programa glumci su nakon razgovora i kratke analize predstave s učenicima odradili nekoliko zadataka. Svatko se trebao sjetiti nekog događaja ili situacije koja ga je emotivno promijenila odnosno koja mu je bila važna. Zatim su pomoću zamišljenog jezika učenici izvodili svoje kratke etide – scene iz života i napravili svoju predstavu.

Kroz scenske vježbe pokazano im je koliko je neverbalna komunikacija bitna u kazalištu ali i u životu i koliko je potrebno osvijestiti i raditi na držanju, stavu, govoru tijela i mimici.