ESC ROOM u Klanjcu (Krapinsko-zagorska županija) 26. svibnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dvije izvedbe plesne predstave ESC ROOM  Zagrebačkog plesnog ansambla održane su 26. svibnja 2021. godine u prostoru Kulturnog centra Klanjec za učenike Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca. Izvedbe su održane za 86 učenika od 5. do 8. razreda.

S obzirom na epidemiološku situaciju, a na zamolbu ravnateljice umjesto plesne radionice održane su dvije izvedbe predstave kako bi predstavu moglo pogledati što više učenika budući da godinu dana učenici nisu prisustvovali kulturnom zbivanju. Predstavu su izvele izvođačice Sintija Kučić, Petra Valentić i Andreja Jandrić te tehničar predstave Anton Modrušan.

ESC ROOM je predstava namijenjena djeci viših razreda osnovne škole, a progovara o problemima virtualnog svijeta igrica i interneta kojem su djeca i mladi izložena. Predstava se bavi temom kompjutorskih igrica, koja je prepoznata kao problem mlade generacije. Generacija je to koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela ispred ekrana. U želji da suvremenu plesnu umjetnost približimo mladima, a kroz temu koja im je bliska, otvaramo pitanja posljedica ovakve zamjene prostora igre i druženja.