​Carstvo minerala u Ogulinu (Karlovačka županija) 20. listopada 2021. godine

  • Slika
  • Slika

Radionica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Carstvo minerala održana je 20. listopada 2021. godine u Prvoj osnovnoj školi u Ogulinu. Na radionici je sudjelovao 18 učenika 7 .razreda i jedan odgojno-obrazovni djelatnik. Radionicu su vodili muzejska pedagoginja Petra Šparica i muzejska savjetnica Renata Brezinščak.

Na samom početku radionice učenici su se upoznali s radom Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, što se u muzeju čuva i što se sve može vidjeti te s osnovnim pojmovima koji se koriste u radionici. Voditeljice su učenike podijelile u četiri skupine te je svaka skupina prošla kroz različite edukativne „stanice“: mineralni detektivi, memory minerali, podna igra Prirodoslov.

Na kraju radionice svaki je učenik dobio prigodan poklon prirodoslovnu pamtilicu, bookmark geološka razdoblja, naljepnicu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i 10 malih minerala. Školi domaćinu ostao je edukativan „Vodič kroz Carstvo minerala“ kao pomoć učenicima, odgajateljima, nastavnicima i svim ljubiteljima prirode koji na terenu pronađu neki primjerak minerala.