Informatika u službi umjetnosti u Ferdinandovcu (Koprivničko-križevačka županija) 16.lipnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture, Umjetnička organizacija Fronesis gostovala je u Osnovnoj školo Ferdinandovac 16. lipnja 20212. godine. Na programu je sudjelovalo 42 učenika 8. razreda i voditeljica knjižnice Lidija Levačić Mesarov. Predstavu i program proveli su Iva Matošević, Sara Piljak i Fran Žuglić.

Program je započeo nakon što su se učenici, po uputama izvoditelja, povezali s aplikacijom za brojanje glasova. Nakon objašnjenja kako svojim podizanjem listića s plavom ili crvenom stranom mogu utjecati na tijek predstave započela je predstava. Učenici su s velikom pažnjom slijedili radnju i aktivno sudjelovali tijekom predstave.

Nakon predstave održana je radionica na temu Neverbalna komunikacija u plesu koju su pratili svi učenici. Na primjerima iz predstave učenici su naučili razliku između gesta i postave tijela, te kako pretapanje između geste i postave tijela odaje emocije koje izvođač nastoji prenijeti publici.
Kroz vlastite kreativne ideje osmislili su kratke sekvence te su kroz igru pogađanja učenici imali priliku pokazati svoje ideje i komentirati viđeno. Nakon radionice učenici su razgovarali gdje i kako mogu primijeniti naučeno i koristiti u daljnjem radu u školi, na primjer u dramskim i plesnim grupama te za povećanje razumijevanje i empatije prema učenicima u školi.