Lutkofor u Vrlici (Splitsko-dalmatinska županija) 15. rujna 2021. godine

  • Slika
  • Slika
Program Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Lutkofor“  gostovao je 15. rujna 2021. godine u Osnovnoj školi Milana Begovića Vrlika u Vrlici. Predstava je održana u sportskoj dvorani, a prisustvovali su joj 20 učenika od 3. do 4. razreda. Programu su prisustvovale knjižničarka Škole Ana Balajić te odgojno-obrazovne djelatnice Ana Kosorčić i Ivona Guvo.

Program Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Lutkofor“ osmišljen je za niže razrede osnovne škole, a u sebi objedinjuje umjetnički lutkarski program, odnosno lutkarsku predstavu te kazališno-lutkarsku radionicu s učenicima.
Kroz lutkarsku predstavu učenici su usvojili proces nastajanja lutkarske predstave, točnije radne zadatke inspicijenta, pisca, redatelja, kreatora lutaka i još mnogih te proces rada na predstavi, kao i razne vrste kazališnih lutaka. Nakon predstave svaki je učenik dobio radni listić s „kazališnim abecedarijem“.

Radionički program vodili su glumci-lutkari Petra Vučković i Alex Đaković te likovne umjetnice Luči Vidanović i Marija Volkmer. Učenici su na radionici osmislili i izveli svoju verziju predstave „Tri praščića“.