Misli u boji u Jadranovu (Primorsko-goranska županija) 15. rujna 2021. godine

  • Slika
  • Slika
Program Misli u boji Plesnog Centra Tala održan je 15. rujna 2021. godine u Dječjem vrtiću „Radost“ u Jadranovu. Na radionici je sudjelovalo 34 djece od 3 do 5 godina i četiri odgojno-obrazovnih djelatnika. Program su održali Tamara Curić i Tomislav Brezičević.

Misli u boji je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe, te drugačijim pristupom pripovijedanju otkriva nove kazališne dimenzije, istodobno zagovarajući vrijednosti iz priče, prihvaćanje drugoga, prijateljstvo, važnost svakog pojedinca, učenje kroz radost, dijeljenje. Predstava se gradi oko komunikacijske prepreke - pokret i ples naspram tona i ritma. Upravo se tim temeljima gradi interakcija i komunikacija s djecom kroz predstavu i radionicu te im se na taj način osigurava prostor za slobodno izražavanje i istraživanje.

Djeca su pažljivo i zainteresirano pratila predstavu, aktivno su se uključivala u interaktivne dijelove te nastavila svoje istraživanje svijeta plesa i pokreta na radionici koja je uslijedila nakon predstave. Na kraju programa djeci su podijeljene programske knjižice/bojanke na temu predstave.