Veseli ansambl Glazbene staze posjetio je Selce (Primorsko-goranska županija) 11. listopada 2021. godine

  • Slika
  • Slika
U Dječjem vrtiću Radost u Selcu, 11. listopada 2021. godine gostovao je ansambl Glazbene staze s programom „Glazbena suita za djecu: Karneval životinja“. Na programu je sudjelovalo 42 mališana i dvije odgojno-obrazovne djelatnice.

Nakon početnog predstavljanja Ive Ljubičić-Lukić na klaviru, Andrije Šimića na violončelu, Ede Rimanić na flauti i kratke priče o instrumentima, započeo je interaktivni koncert u kojem su djeca svim srcem sudjelovala od samog početka. Djeca su bila koncentrirana, pažljivo su slušala i aktivno su dizala ruke odgovarajući na svako pitanje.  Nakon odslušanog koncerta uslijedila je kratka pauza tijekom koje su izvođači i djeca zajedno doručkovali i družili se. 

Radionica je započela izvedbom dvaju neimenovanih stavaka iz spomenute suite, pritom je jedan stavak bio miran i polagan, drugi veseo i brz, a djeca su zatvorenih očiju upijala ugođaj, karakter i ljepotu glazbe. Nakon odslušanog, započelo se s likovnim dijelom radionice na kojem je svako dijete svoj doživljaj glazbe što vjernije prenio na papir pomoću voštanih bojica.