Leptirove pjesme u Josipdolu (Karlovačka županija) 8. prosinca 2021. godine

Program Kazališta Mala scena pod nazivom Leptirove pjesme održan je 8. prosinca 2021. godine u Osnovnoj školi Josipdol u Josipdolu. Na programu je sudjelovalo 55-ero učenika i 5 odgojno-obrazovnih djelatnika. Program su održale Una Štalcar Furač, Buga Marija Šimić i Ana Krajnović.

Radionicu je započela plesačica Una Štalcar Furač s vježbama za zagrijavanje tijela. Učenici su se rasporedili po prostoru te su kroz igru plesali dijelovima tijela na glazbu koju je svirala Ana Krajnović. Nakon što su zagrijali tijelo učenicima je pjevačica Buga Marija Šimić pokazala kako pripremiti i zagrijati glas. Djeca su podijeljena u parove sa zadatkom da jedan učenik pjeva, a drugi pleše na taktove pjesme učenika s kojim je u paru.
Uslijedio je drugi dio radionice u kojem su učenici u grupi plesali na glazbu koju je izvodila pijanistica Ana Krajnović. Različiti ulomci iz poznatih hrvatskih skladbi bili su podloga kako bi učenici tijelom mogli izraziti svoje emocije.  

Cilj ove radionice je osvijestiti učenicima emocije koje se prenose klasičnom glazbom te ih potaknuti na veću svijest o svojem tijelu. Učenici su iznimno dobro reagirali te su se tijekom radionice sve više opuštali i više uživali u pjevanju i kretanju.