Plesne radosti u Starim Mikanovcima (Vukovarsko-srijemska županija) 4. listopada 2021. godine

  • Slika
  • Slika
Program Umjetničke organizacije Multimedijalna koliba Sadi gradi, 2. epizoda Ja pa ti pa mi, koji uključuje izvedbu predstave Sadi gradi te popratnu interdisciplinarnu radionicu, održan je 4. listopada 2021. godine u Dječjem vrtiću Vedri dani u Starim Mikanovcima. Na izvedbi je bilo prisutno 38 djece, a na radionici je sudjelovalo 23 djece predškolskog uzrasta te odgojno-obrazovne djelatnice Ankica Jelić, Jelena Barić, Nada Bajić, Vesna Škrget i ravnateljica Ljubica Đurasović.

Radionicu su vodile izvođačice u predstavi, glazbenica Davorka Horvat i plesačica Ivana Pavlović te autorica predstave i koreografkinja Zrinka Šimičić Mihanović.

Predstava je održana u dvorištu vrtića kako bi se što većem broju djece omogućilo sudjelovanje u programu. Djeca su aktivno i s pažnjom pratila predstavu te su veselo sudjelovala u radionici koja je održana nakon izvedbe. Cilj radionice bio je proširiti mogućnosti izražavanja tijelom, pokretom i glasom, te povezati izraz pokretom i glasom, ples i glazbu,  kroz niz jednostavnih i zaigranih prijedloga. Djeca su se smijala i s veseljem sudjelovala u predloženim radioničkim aktivnostima. Radionici su se pridružile odgajateljice, pedagoginja i ravnateljica vrtića. Prema njihovim riječima radionica je bila inspirativna i neke od aktivnosti primijeniti će u daljnjem radu s djecom.