​Predstava „Vuka se ne bojima ja!“ u Dubravi ( Zagrebačka županija) 4. svibanj 2021.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program „Različitosti se ne bojim ja“ održan je 4. svibnja 2021. godine u Dječjem vrtiću Dubrava u Dubravi. Na radionici je sudjelovalo 20 djece i dva odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu su vodili: Davor Dokleja, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Neven Matoša, Karolina Horvat.

Radionica je započela kratkim upoznavanjem sa glumcima koji su odigrali predstavu „Vuka se ne bojim ja!“. Nakon toga slijedi upoznavanje s kazalištem Pinklec. Nakon uvodnog upoznavanja, slijedi kratak razgovor o predstavi. Pitanja kako se zove priča po kojoj je napravljena predstava i što je u predstavi slično, a što novo u usporedbi s pričom, nezaobilazna su.
Slijedi vođena igra u kojoj su djeca mali vukovi. Vučići se bude, imaju jutarnji ritual i onda idu u šumu loviti. Uz ovu igru vrlo je važno djeci prenijeti stvarna iskustva ljudi i vukova. Vukovi su životinje koje su u pričama i bajkama često opisivani kao zle životinje. Međutim, prava je istina da će čovjek u divljini vrlo rijetko sresti vuka jer se vukovi boje ljudi. Postoje mnogobrojna istraživanja (iako je život vukova doista tajanstven) koja potvrđuju da se vukovi u divljini klone ljudi.

Nakon ove vođene igre slijedi igra oponašanja u kojoj je važno ukazati na različitosti i sličnosti među ljudima, životinjama i biljkama. Radionica završava vođenom igrom stani-kreni