​Znate li tko se skriva ispod maske u Velikom Trgovišću (Krapinsko-zagorska županija) 7. lipnja 2021. godine

Kotar teatar i Kazalište Mala scena 7. lipnja 2021. godine gostovali su u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće s predstavom za djecu „Čudak Šumek“ u okviru programa Ministarstva kulture i medija „Ruksak (pun) kulture“. Predstavu je pogledalo dvadesetero djece koji pohađaju drugi razred osnovne škole i tri odgojno-obrazovna djelatnika.

Nakon održane predstave djeca su se  zajedno s odgajateljicama i voditeljicom likovne radionice uputila u učionicu gdje je sve bilo pripremljeno za oslikavanje maski.  Voditeljica likovne radionice, Jasmina Jogić  započela je s kreativnom radionicom Izrada maske gdje su djeca imala prilike oslikati neutralne maske koje su kasnije koristila u radu s glumcima u okviru dramske radionice. Dramska radionica održana je u sportskoj dvorani škole. Glumci su s djecom izveli nekoliko igara primjerenih njihovom uzrastu i prilagođenih upotrebi maske kao sredstva/alata koje stoji „na razmeđi“ glumačkog i lutkarskog kazališnog izraza. 
Odabrane igre prilagođene su tako da se tematski naslanjaju na predstavu „Čudak Šumek“, na lik Čudaka Šumeka, život u šumi, brigu o okolišu, razvijanje tolerancije i prihvaćanje drugih i drugačijih.

I predstava i radionica izuzetno su dobro prihvaćene, djeca su otvoreno i bez zadrške sudjelovala u igrama, te im je ovaj „nesvakidašnji školski dan (…) pružio pregršt radosti i učenja u novom okruženju” kako stoji na internetskoj stranici Osnovne škole Veliko Trgovišće.