​Maštom do glumačkih maski u Babinom Polju (Dubrovačko-neretvanska županija) 11. lipnja 2021. godine

U okviru programa Ministarstva kulture i medija „Ruksak (pun) kulture“, Kotar teatar i Kazalište Mala scena,  11. lipnja 2021. godine gostovali su Domu kulture u Babinom Polju s predstavom za djecu „Čudak Šumek“ . Predstava, koju je pogledalo 29 učenika Osnovne škole Babino Polje, održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Nakon predstave učenici su se s voditeljicom likovne radionice Jasminom Jogić, učiteljicama i ravnateljicom škole Sanjom Lazo, uputili prema školi gdje je bilo planirano  odvijanje dramske i likovne radionice. Nakon kratke okrijepe, započeta je likovna radionica na otvorenom. Djeca su imala priliku oslikati neutralne maske, flomasterima i akrilnim bojama. Uz nadzor, lijepiti su aplikacije na maske (lišće, mahovinu, cvijeće..) silikonskim pištoljem .
Dramska radionica održana je na otvorenom, i zbog sigurnosnih mjera i epidemioloških preporuka, ali i zbog prilike za igru na zraku. Glumci su s djecom izveli nekoliko igara primjerenih njihovom uzrastu i prilagođenih upotrebi maske kao sredstva/alata koje stoji „na razmeđi“ glumačkog i lutkarskog kazališnog izraza. 

Odabrane igre prilagođene su tako da se tematski naslanjaju na predstavu „Čudak Šumek“, na lik Čudaka Šumeka, život u šumi, brigu o okolišu, razvijanje tolerancije i prihvaćanje drugih i drugačijih. I predstava i radionice odlično su  prihvaćene, djeca su bila motivirana i željna igre. Sudjelovala su bez zadrške i sjajno se odazivala.