​Inkluzivna plesna radionica DIVERT (Šibensko-kninska županija) 19. svibnja 2021. godine

  • Slika
Inkluzivna plesna radionica DIVERT održana je 19. svibnja 2021. godine u Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ u Šibeniku. Na radionici je sudjelovalo oko 50 djece te deset odgojno-obrazovnih djelatnika. Radionicu su vodile Helvecia Tomić i Iva Nerina Sibila.

Radionica se održala na otvorenom, na prostoru igrališta Centra. Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ ustanova je socijalne skrbi koja provodi programe osnovnoškolskog i srednjeg strukovnog obrazovanja po posebnom programu za djecu i mlade s teškoćama u razvoju te pruža usluge socijalne skrbi djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.
Poštovale su se sve preporučene epidemiološke mjere, tako je radionica održana na igralištu i vođena putem razglasa. Otvoreni prostor i veliki broj djece donekle je otežao vođenje radionice no većina djece je sudjelovala od početka do kraja, ovisno o njihovom psiho-fizičkom kapacitetu. Neki štićenici imali su stalnu asistenciju osoblja centra, a neki potpuno samostalni. Voditelji su započeli radionicu s upoznavanje, zatim je uslijedila priprema tijela za plesanje kroz zabavno i opušteno zagrijavanje, te potom osvještavanje da svako tijelo putem svojih mnogobrojnih dijelova može stvarati ples. Zajednički su uspješno stvoreni individualni plesni izrazi.
Štićenici i osoblje bili su zadovoljni provedenim vremenom u plesu.