O svim tajnama Svemira pričalo se u Voćinu (Virovitičko-podravska županija) 27. travnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Radionica Sve(i)mir III – Planeti i zvijezde održana je 27. travnja 2021. godine u Našicama za učenike Osnovne škole Voćin. Sudjelovalo je 11 učenika trećeg razreda i jedna odgojno-obrazovna djelatnica. Radionicu su vodile akademske slikarice Nina Bešlić i Ivana Kutuzović, te je trajala 4 sata.
Učenici su kroz razgovor, igru i kreativni rad dobili nova saznanja o Svemiru, gdje se nalazi Zemlja, koji su planeti našeg sunčevog sustava i kako izgledaju zvijezde. Ideja radionice je izrada trodimenzionalnih zvijezda od Platonovih tijela (oktaedra i tetraedra) i dvodimenzionalnog vizualnog prikaza nebeskog prostranstva na četvero-metarskom papiru. Radionica se zasniva na kreativnom načinu izražavanja i promišljanja o svijetu  i pojavama oko nas, koristeći se slikarskim tehnikama (tempera na papiru, flomasteri i kolaž).
U prvom dijelu radionice učenici su oslikali nebeska tijela i njihova kretanja s temperom na crnom papiru. Bili su vođeni igrom u kojoj je svatko bio jedno nebesko tijelo koje je ostavljalo poseban trag i boju na papiru.
U drugom dijelu radionice učenici su kreirali svoje zvijezde pomoću flomastera i ukrasnih selotejpa. Nakon toga su zvijezde sastavili u tijelo.
Radionica je protekla u igri i radu, a završni rad će ukrašavati njihovu učionicu.