​Reći ću ti tijelom i pokretima na otoku Hvaru (Splitsko-dalmatinska županija) 28. svibnja 2021. godine

Predstava Tri sestre, redateljice Natalije Manojlović i dramaturginje Ivane Đula, gostovala je 28. svibnja 2021. godine Srednjoj školi Hvar na otoku Hvaru. Predstavu je gledalo 26 učenika, 6 iz 2. razreda gimnazije, 11 iz 3. razreda gimnazije te 9 koji se obrazuju za turističko – hotelijerskog komercijalista. Uz njih predstavu je gledala profesorica hrvatskog jezika Vesna Barbarić i profesorica ekonomskih predmeta Sanda Stančić, voditeljica Odsjeka za kulturu i odnose s javnošću grada Hvara Katja Vučetić te Mirko Butorović.

Predstavu koja je napravljena prema istoimenoj drami A. P. Čehova, u produkciji Teatra &td iz Zagreba, izvele su plesačice suvremenog plesa Ivana Pavlović, Martina Tomić i Petra Chelfi.
Plesačice su imale iznimno zadovoljstvo predstavu odigrati u Hvarskom kazalištu, koje ima svoje nezaobilazno mjesto u povijesti teatra jer je utemeljeno 1612. godine kao prvo građansko kazalište u Europi.
Ovom prilikom želimo zahvaliti i gradu Hvaru na podršci koju su na ovaj način  pružili programu Ruksak (pun) kulture te nastavnici Vesni Barbarić na cjelokupnoj organizaciji.“
Predstava je lišena dramskog teksta koji je prenesen u neverbalni izvedbeni kod. Karakterna obilježja triju sestara kao i atmosfera cijelog dramskog djela izgrađeni su isključivo jezikom pokreta izvođačica.

Nakon predstave izvođačice su vodile radionicu u kojoj su sudjelovali učenici koji su gledali predstavu. Kroz razgovor na početku radionice učenicima se pokušao približiti suvremeni ples, kako nastaje predstava suvremenog plesa i kako se ples i pokret mogu koristiti u kreativnom procesu. Nakon toga s učenicima se prolazilo kroz vježbe, igre i zadatke koji su korišteni u stvaranju predstave, a koje im omogućuju osvještavanje vlastitog tijela i njegovog pokretanja te aktivaciju neverbalnog koda izražavanja. Učenici su bili zainteresirani za većinu aktivnosti koje su voditeljice s njima prolazile, a budući da se i sama radionica odvijala u Hvarskom kazalištu, bilo je zanimljivo vidjeti kako se učenici snalaze u određenim izvedbenim ulogama na samoj pozornici, u kazališnim uvjetima.