Znate li što je drveno kazalište? Djeca iz Mikleuša će sve objasniti (Virovitičko-podravska županija) 11. svibnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
Udruga Kozlići 11. svibnja 2021. godine gostovala je s programom „Kazalište iz kofera iliti kamišibaj“ u Dječjem vrtiću Suncokret u Mikleušu. Na programu je sudjelovalo 26-ero djece, svih dobnih skupina.

Prije samog početka voditelji radionice Relja Dušek i Vera Pfaff djeci su približili programa Ruksak (pun) kulture. Nakon uvodnog izlaganja program je započeo izvedbom japanske priče „Tri čarolije“ u kamišibaj kazalištu u izvedbi Relje Dušeka, a zatim i hrvatske priče „Mačka koja je mnogo jela“ koju je izvela Vera Pfaff. 

Nakon izvedbe održana je radionica tijekom koje su djeca napravila svoju prvu kamišibaj priču. Za izradu priče odabrana je pjesma „Avanture maloga Juju“ koja je većini djece poznata. Ukratko im je objašnjena struktura priče i način na koji se priče ili pjesme mogu ilustrirati. Za radionicu su unaprijed pripremljeni pejzaži na koje su djeca rezala, ljepila i crtala likove.

Bila je to radionica na kojoj se pripovijedalo, crtalo i sviralo. Na kraju su djeca izvela svoju priču. Vrtiću je poklonjeno drveno kazalište kako bi djeca mogla nastaviti osmišljavati vlastite kamišibaj priče.