Jedan putopisac i puno priča u Kapeli (Bjelovarsko-bilogorska županija) 14. svibnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
Književni program i literarna radionica Putopisac u školi književnice Ane Đokić održan je 14. svibnja 2021. godine u Osnovnoj školi Mirka Pereša u Kapeli za 30 učenika sedmih razreda i dva odgojno-obrazovna djelatnika. 

Svibanj je pravo vrijeme za putovanja! Ili barem za priču o putovanjima. Gost putopisac Hrvoje Ivančić predstavio je sudionicima programa svoje putopisne knjige (od kojih je jedna i putopis namijenjen upravo djeci – Djeca Konga!),  te je uz projekciju svojih putopisnih fotografija govorio što je sve potrebno da bi netko bio ne samo putnik već i putopisac.

Na radionici Putopisac u školi uz vodstvo Irene Pongrašić Metelko, učenici su i sami imali priliku okušati se kao putopisci. Svatko od sudionika radionice dobio je po jednu putopisnu fotografiju  te je uz vodstvo voditeljice radionice pisao kratak virtualni putopis koji je kasnije čitao pred svojim prijateljima iz razreda.

U pisanju putopisnog teksta učenici su imali izbor ili se držati činjenica vezanih uz zemlju o kojoj pišu ili potpuno pustiti mašti na volju i izmišljati. Svi su odabrali opciju pisanja realističnog putopisa.