MSU u Ruksaku na Iloviku (Primorsko-goranska županija) 17. svibnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba MSU RUKSAK održan je 17. svibnja 2021. godine u Područnoj školi Ilovik na Iloviku. Na programu je sudjelovao 10 učenik od 1.-8. razreda, a program su održali djelatnici MSU-a, muzejska pedagoginja Ivana Gorički i Robert Pavković.

Program MSU u Ruksaku podijeljen je u dva dijela. Tijekom prvog dijela radionice voditeljica učenicima predstavlja Muzej suvremene umjetnosti, odnosno kratak opis muzejskih poslova te umjetnina koje se nalaze u fundusu MSU-a. Predstavlja se devet primjerka umjetničkih djela.

U drugom dijelu programa učenici izrađuju vlastito kreativno djelo, za koje im je osiguran potreban radionički likovni materijal. Učenici svoje radove na kraju programa prezentiraju drugim učenicima.

Nakon izvedenog programa učiteljici Antoniji Martić i knjižničarki Ivani Brkić Klimpak poklonjena je  Mapa radioničkih aktivnosti iz Zbirke Richter, dvojezični CD-Avanture Vita i Nade iz Zbirke Richter i dvije knjige koje uključuju predstavljanje arhitekture i vizije Muzeja suvremene umjetnosti te umjetnina koje se nalaze u fundusu MSU-a.