Putopisac u školi u Mariji Gorici (Zagrebačka županija) 20. svibnja 2021. godine

  • Slika
Književni program i literarna radionica Putopisac u školi održani su 20. svibnja 2021. godine u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Mariji Gorici. Na programu i radionici sudjelovalo je 26 učenika sedmih razreda i dva odgojno-obrazovna djelatnika.

Putopisac Hrvoje Ivančić pričao je zainteresiranim učenicima o svojim putovanjima u Afriku, najviše se zadržavajući na razgovoru o Kongu o kojem je napisao čak dva putopisa – jedan za odrasle i jedan za djecu. Učenici su zainteresirano slušali o detaljima života u dalekoj Africi, osobito ih je zanimalo sve o zemljanim cestama te činjenicom da osim banana koje mi poznajemo, u Africi njihovi vršnjaci jedu velik broj različitih banana koje se – kuhaju!

Na radionici Putopisac u školi uz vodstvo Irene Pongrašić Metelko, učenici su i sami imali priliku okušati se kao putopisci. Svatko od sudionika radionice dobio je po jednu putopisnu fotografiju (snimljenu u različitim zemljama diljem svijeta) te je uz vodstvo voditeljice radionice pisao kratak virtualni putopis koji je kasnije čitao pred svojim prijateljima iz razreda. U putopisnim tekstovima se maštalo, pa su se spominjale čak i – leteće koze!