Priče iz malog drvenog kazališta u Vrbniku (Primorsko-goranska županija) 21. svibnja 2021. godine

  • Slika
Udruga Kozlići 21. svibnja 2021. godine gostovala je s programom „Kazalište iz kofera iliti kamišibaj“ u podružnici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan u Vrbniku na otoku Krku. Na programu je bilo prisutno 24 djece i dvije odgajateljice. 

Odgajateljice i djeca bili su sretni što su dobili priliku sudjelovati u kulturnom programu Ministarstva kulture i medija. Gostovanje Udruge Kozlići je bio prvi dolazak izvođača u njihov vrtić u 2021. godini i rekli su da su se djeca jako razveselila dolasku kazališnog programa.

Na početku radionice voditelji Relja Dušek i Vera Pfaff djeci su objasnili što je kamišibaj kazalište i program su započeli izvedbom japanske priče „Tri čarolije“. Nakon prve izvedbe uslijedila je izvedba priče Luke Paljetka, „Mačka koja je mnogo jela“.

Nakon što su djeca pogledala izvebe, dobili su zadatak da sami naprave svoju priču. Prije toga objašnjena su im osnovna pravila kako pričati priču i što svaka priča mora sadržavati. Djeca su napravila priču „Avanture maloga Juju“ koju su zatim sami izveli.

Vrtiću je poklonjeno drveno kazalište što je izazvalo veliko oduševljenje jer su odgojiteljice same pokušale napraviti nešto slično. Pokazale su voditeljima kazalište za ilustracije izrađeno od kartonske ambalaže.