Zašto je bitna neverbalna komunikacija - Virovitica (Virovitičko-podravska županija) 22. travnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Igrano-lutkarska predstava S razlogom Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT i Kazališne družine Pinklec gostovala je 22. travnja 2021. godine u Učeničkom domu Virovitica u Virovitici. Predstavu je gledalo 20 učenika i jedna odgojno-obrazovna djelatnica. Radionicu su vodila tri glumca iz predstave Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić, a na radionici je sudjelovalo 6 učenika.

Predstava je održana u Kazalištu Virovitica zbog boljih tehničkih uvjeta i posebnog dodatnog kazališnog ugođaja kao i bolje mogućnosti provedbe epidemioloških uvjeta. Nakon održane izvedbe radionički dio programa održan je u Učeničkom domu Virovitica.

U radioničkom dijelu programa glumci su nakon razgovora i kratke analize predstave s učenicima odradili određene zadatke. Svatko se trebao sjetiti nekog događaja ili situacije koja ga je emotivno promijenila odnosno koja mu je bila važna. Zatim su pomoću zamišljenog jezika učenici izvodili svoje kratke etide – scene iz života i napravili svoju predstavu.

Kroz scenske vježbe pokazano im je koliko je neverbalna komunikacija bitna u kazalištu ali i u životu i koliko je potrebno osvijestiti i raditi na držanju, stavu, govoru tijela i mimici.