Jesmo li pronašli mladog Šuteja u Sopju? (Virovitičko-podravska županija) 23. travnja 2021. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Umjetničko-edukativni program Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba MSU RUKSAK održan je 23. travnja 2021. godine u Osnovnoj školi Davorin Trstenjak – Čađavica, točnije u Područnoj školi Sopje za 14 učenika od 1. - 4. razreda i učiteljice Elviru Bočkai i Suzanu Jelić.

Program MSU u Ruksaku podijeljen je u dva dijela. Tijekom prvog dijela radionice muzejska pedagoginja Ivana Gorički učenicima je predstavila Muzej suvremene umjetnosti, odnosno upoznala ih s muzejskim poslovima i umjetnina koje se nalaze u fundusu MSU-a. Svakom učeniku omogućen je neposredan pristup umjetničkom djelu umjetnika poput Borisa Bućana, Ivana Picelja, Miroslava Šuteja, Vjenceslava Richtera i Jurja Dobrovića. Učenicima su umjetnici predstavljeni kroz kreativnu igru.

U drugom dijelu programa učenici izrađuju vlastito kreativno djelo, za koje im je osiguran potreban radionički likovni materijal. Učenici svoje radove na kraju programa prezentiraju drugim učenicima.

Nakon izvedenog programa učiteljicama je poklonjena Mapa radioničkih aktivnosti iz Zbirke Richter, dvojezični CD-Avanture Vita i Nade iz Zbirke Richter i dvije knjige koje uključuju predstavljanje arhitekture i vizije Muzeja suvremene umjetnosti te umjetnina koje se nalaze u fundusu MSU-a.