Carstvo minerala u Končanici (Bjelovarsko – bilogorska županija) 27. travnja 2021. godine

Radionica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Carstvo minerala održana je 27. travnja 2021. u Češkoj osnovnoj školi Josipa Ružičke u Končanici. Na radionici je sudjelovao 31 učenik i 4 odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu su vodili muzejska pedagoginja Petra Šparica, muzejska savjetnica Renata Brezinščak i muzejska savjetnica Marina Višić.

Na samom početku radionice učenike se upoznalo s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, što se u muzeju čuva i što se sve može vidjeti te s osnovnim pojmovima koji se koriste u radionici. Voditeljice su učenike podijelile u četiri skupine te je svaka skupina prošla kroz različite edukativne „stanice“: mineralni detektivi, memory minerali, podna igra Prirodoslov.

Na kraju radionice svaki je učenik dobio prigodan poklon prirodoslovnu - pamtilicu, bookmark geološka razdoblja, naljepnicu HPM-a i 10 malih minerala. Školi domaćinu ostao je edukativan „Vodič kroz Carstvo minerala“ kao pomoć učenicima, odgajateljima, nastavnicima i svim ljubiteljima prirode koji na terenu pronađu neki primjerak minerala.