Festival audiovizualne umjetnosti „Rencontres International Paris/ Berlin“, Pariz

  • Slika
  • Slika
U Parizu će se od 25. veljače do 1. ožujka 2020. godine, u auditoriju Louvrea i Grand Palaisu, Goethe-institutu, Švedskom institutu i u prostorima Cite international des Arts, održati Međunarodni susreti Pariz/ Berlin (Les Rencontres Internationales Paris/Berlin), festival audiovizualne umjetnosti koji predstavlja radove umjetnika i redatelja iz različitih dijelova svijeta.



Program obuhvaća projekcije dugometražnih i kratkometražnih filmova, projekcije video radova, digitalne umjetnosti te razgovore i okrugle stolove s umjetnicima, kritičarima i publikom. U nazočnosti umjetnika i redatelja iz cijelog svijeta, ovogodišnje izdanje festivala audiovizualne umjetnosti ponudit će jedinstveni međunarodni program koji će okupiti 107 radova iz 33 zemlje, od kojih se većina prikazuje premijerno: video projekcije, predstave i koncerti, kao i okrugli stolovi i tribine u nazočnosti djelatnika različitih umjetničkih centara i muzeja, umjetnika, kustosa i istraživača koji će raspravljati o svojim iskustvima i razmišljanjima o novim audiovizualnim praksama i njihovim izazovima.

U okviru kulturnog programa tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, uz potporu Ministarstva kulture, na ovogodišnjim će susretima sudjelovati umjetnici iz Republike Hrvatske. To su Mate Ugrin sa filmom „Prazni sati“, Ana Hušman sa filmom „Soba za dan“, a kao sudionica okruglog stola o suvremenim audiovizualnim praksama dolazi kustosica Leila Topić iz Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba.

Opširnije (.pdf)



Iz medija:
Glas Istre, 25.02.2020.
HRT, 25.02.2020.