Carevo novo ruho u Psarjevu (Zagrebačka županija) 27. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Teatar Poco Loco gostovao je u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Đalskog – Područnoj školi Psarjevo  27. svibnja 2019. godine. Na programu je sudjelovalo 19 učenika nižih razreda te učiteljice Maja Poldrugač i Sandra Wodinger. Nakon odgledane predstave „Priča mi se priča: Carevo novo ruho” učenici i učitelji su sudjelovali u dramskoj radionici na kojoj su se upoznali s dramskim vježbama te korištenjem grafoskopa za potrebe kreativnog scenskog izražavanja.

„Priča mi se priča“ jedinstven je kazališni program za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima, odgajateljima i učiteljima - iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi. Program su izvele glumice i dramske pedagoginje Zrinka Kušević, Maja Kovač, Zrinka Antičević i Petra Bokić te glazbenik Hrvoje Sudar.

U realizaciji programa sudjelovale su ravnateljica Lidija Smrndic i pedagoginja Dolores Orbanić Biliškov, koja je bila koordinatorica programa u ime škole. Na program su bili pozvani i roditelji te mlađa braća i sestre učenika.