Dan i noć uz melodije s klavira u Križevcima (Koprivničko-križevačka županija) 12. lipnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Program Ruksak (pun) kulture gostovao je 12. lipnja 2019. godine u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevce s glazbenom radionicom „Pričom do glazbe, glazbom do govora“.  Na radionici je sudjelovalo 16 djece od tri do deset godine i edukacijski rehabilitator Kristina Renjak, logoped Nataša Mustić, psiholog Ivona Hrg, edukacijski rehabilitator Sanela Sokač, edukacijski rehabilitator Ana Tomašić te odgojiteljice Ivana Frbežar, Anita Đurec i Agata Prelec.

Djeca su se tijekom radionice, putem priče i igre, upoznala s različitim glazbenim sadržajima. Tako su kroz priču upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvjezdi i Zoološkom vrtu gdje su smjestili pile, koku i slona. Pričali su i svirali brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama na more, te igrali igru Dan-noć ali prepoznajući dan i noć na klaviru.

Nakon radionice održan je teorijski dio s osvrtom na metodički postupak i glazbene sadržaje radionice. Vrlo značajan dio teorijskog dijela bila je izmjena iskustva na temu rada s djecom s poteškoćama te kako različite aktivnosti putem glazbe i pokreta mogu pomoći njihovoj rehabilitaciji.