Maketama do kućice za hrčke u Gerovu (Primorsko-goranska županija) 25.travnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“ Dječji vrtić Buba mara Čabar – Područni odjel Gerovo, 25. travnja 2019. ugostio je Akademiju primijenjenih umjetnosti iz Rijeke. Studentice diplomskog studija Likovne pedagogije Martina Ipša, Magdalena Vukalović i Mateja Cik su s voditeljicom Ninom Licul, asistenticom na Akademiji izvele likovnu radionicu pod nazivom „Arhionica“. U radionici je sudjelovalo 14-ero djece u dobi od 3 do 7 godina i njihove odgajateljice Laura Turk-Resman, Renata Turk Malnar, Karla Malnar, Marija Kovač i Nikolina Janeš.

Tema radionice bila je arhitektura. Djeca su spoznala kakva sve ona može biti i kakve su to arhitektonske građevine koje ih okružuju – njihov vrtić i škola, crkva, kuće i zgrade. Na različitim primjerima vidjeli su vrste objekata, namjenu i materijale koji se u arhitekturi koriste. Zatim su se sami okušali u izradi maketa, gradeći različite oblike od prirodnih materijala – pluta, drva i papira.

Djeca su se zabavila lijepljenjem i oblikovanjem prostornih objekata, a rezultat je bio niz kreativnih maketa koje smo izložili u prostoru vrtića. Neke makete će djeci poslužiti i kao kućice za hrčke!