Melodije Jazz-a u Šćitarjevu (Zagrebačka županija) 12. travnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi gostovao je 12. travnja 2019. godine u Osnovnoj školi Šćitarjevo u Šćitarjevu. Umjetničko-edukativni programa Jazz na kotačima vol. 2 vodili su Lela i Joe Kaplowitz a pridružio im se saksofonist Mario Bočić (Jazz orkestru HRT-a). Glazbenike je dočekao ravnatelj Mario Ivić. Program je održan za 107 učenika šestih i sedmih razreda.

Lela i Joe Kaplowitz predstavili su glazbu jazza i glavne značajke poput improvizacije te su objasnili učenicima zbog čega su odabrali glazbu jazza kao svoj glazbeni i životni poziv. Učenicima su pogledali kratki film u kojem su  prikazani različiti jazz instrumenti i jazz glazba te ples Jitterbug. Film izazvao je oduševljenje među učenicima.

Učenici su aktivno sudjelovali u drugom dijelu radionice u kojoj su pjevali, pljeskali i pucketali prstima u novo naučenom ritmu naglašenih taktova  druge i četvrte dobe. Sudjelovali su i učitelji te su s velikim interesom pratili cijeli program. Puno učenika pokazalo je interes za učenjem sviranja instrumenta, a svi koji su sudjelovali naučili su pjevati skladbu Dukea Ellingtona „C jam blues“. Tri učenice su zaplesale u step cipelicama brzo pohvatavši jednostavnu koreografiju. Bilo je to kišno poslijepodne u Šćitarjevu, no Jazz na kotačima, u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo, donio je široke osmjehe na lica svih prisutnih.