Pinklec na ramenu zaputio se u Sivicu a Karneval životinja u Žabnik (27. studenoga 2014.)

   Posljednji četvrtak mjeseca studenog bio je udaran za ekipu Ruksaka koja je u jednom danu posjetila dvije lokacije. Prva je bila Sivica, mjesto sjevernije od Čakovca gdje se nalazi Dječji vrtić Pinokio.

     U vrtiću je odigrana predstava A tko sam ja? Kazališne družine Pinklec iz Čakovca. Predstava na duhovit, ali poučan način prenosi važne pouke vezane uz identitet mlade osobe, posebno djece. Nakon predstave održana je i radionica. Glumačka postava Pinkleca bili su Davor Dokleja, Mario Jakšić i Karolina Horvat, a o tehničkoj strani predstave brinuo je tehničar Mario Zelenbaba.
     Dok je kazališna družina Pinklec uveseljavala naše najmlađe u Sivicama, Udruga „Moj svijet“ sa svojim je Karnevalom životinja  Camillea Saint-Saënsa uveseljavala djecu Žabnika, malenog mjesta koje se smjestilo blizu popularnih toplica Sv. Martin na Muri.
    Iva Ljubičić na klavijaturama, Eda Rimanić na flauti te Paola Bralić na violončelu održali su koncert koji djeca vrtića Ribica neće tako skoro zaboraviti. Iako na početku nisu najbolje znali prepoznati životinje kroz glazbu, nakon što su dosegli „radnu temperaturu“, jako su brzo pogađali životinje kao od šale.

    Nakon koncerta održana je radionica tijekom koje su najstariji vrtićarci vodenim bojicama crtali ono što bi čuli. Naime, umjetnice su odsvirale određene dionice koncerta, a djeca bi zatim nacrtala ono što im je prolazilo kroz glavu dok su zatvorenih očiju slušali. Rezultat su bile veoma lijepe slike koje možete vidjeti na fotografijama.



PV Pinokio, 27. studenoga 2014.









DV Ribica, 27. studenoga 2014.