MUO iz ruksaka na sunce nosi umjetnost u Vinež (Istarska županija) 17. lipnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radionica MUO iz ruksaka na sunce: Nosi umjetnost! održana je 17. lipnja 2024. godine u Područnoj školi Vinež. Na radionici je sudjelovalo 73 učenika od 1. do 4. razreda i šest odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu su vodile muzejski pedagog Marta Kuliš Aralica i muzejski pedagog-pripravnik Petra Galović iz Muzeja za umjetnost i obrt.

U prvom dijelu učenicima je kroz interaktivnu prezentaciju i razgovor približena ustanova muzeja, njezina misija i društvena funkcija. Predstavljen im je presjek fundusa kroz zbirke Muzeja za umjetnost i obrt, kao i neki posebno zanimljivi predmeti.

U drugom dijelu održana je kreativna radionica Nosi umjetnost!. Učenici su odabrali neki od muzejskih predmeta koji su vidjeli u prezentaciji, izradili skicu, a zatim ga nacrtali na bijelu majicu flomasterima i bojama za tekstil. Oni koji su željeli, uz pomoć šablona su dodali i tekst „Nosim umjetnost!“. Na kraju su učenici rješavali neke od zadataka iz nove edukativne publikacije Pedagoškog odjela MUO Stiloplov. Učenici su bili vrlo zainteresirani i zadovoljni sa svojim majicama!