Nepospremljene igračke u Donjem Kućanu (Varaždinska županija) 23. svibnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Nepospremljene igračke - mala koreografska radionica i mala likovna radionica održan je 23. svibnja 2024. godine u Područnom objektu Kućan - Dječji vrtić „Varaždin“ u Donjem Kućanu. Predstavu je pogledalo 50 mališana od jaslica pa do predškolske grupe i četvero odgojno-obrazovnih djelatnika te pedagoginja Sabina Horvat.

Djeca su uživala prateći nevolje u koje upadaju igračke jer ih djevojčica samo baci nakon igre. Zajedno s kaubojem djeca uspiju nagovoriti djevojčicu da ih pospremi. Plesačice Tea i Tamara Vlahović, Sara Kanjuh, Brilin Rebić i glumac Bojan Ban te koreografkinja i voditeljica program Jasna Čižmek Tarbuk nagrađeni su velikim pljeskom nakon izvedbe.

U maloj koreografskom radionici, na kojoj je sudjelovalo 18-tero djece starije vrtićke skupine, naučili su ples vlakića iz predstave, zajedno s odgajateljima osmislili ples slonića te sami improvizirali ples likova iz predstave. Nakon toga slikarica Franica Grbić održala je s djecom likovnu radionicu na kojoj su od papira izrađivali ormare za igračke koje su onda ispunili igračkama izvedenim različitim likovnim tehnikama.