Slušali smo jazz u Hercegovcu (Bjelovarsko-bilogorska županija) 12. lipnja 2023. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program Atma Mundi i radionica Glazbeni put oko svijeta izvedeni su za 46 učenika od 1.-4. razreda i šest odgojno-obrazovnih djelatnika Osnovne škole Slavko Kolar u Hercegovcu 12. lipnja 2023. godine. Program su izveli Lela Kaplowitz i Zoran Majstorović.
Nakon kratkog uvoda i opisa radionice te kratkih biografskih podataka voditelja, učenici su izvlačili papiriće s imenima država. Na karti svijeta uz pomoć svojih kolega, pokazivali su zemlje koje su izvukli. Ukratko bi s voditeljima prokomentirali nešto o specifičnostima zemlje i jeziku, a zatim su voditelji učenike upoznali s instrumentom koji je specifičan za određenu zemlju te s pjesmom i značenjem teksta na jeziku zemlje.
Kroz glazbeni program učenici su imali priliku proputovati kroz 12 zemalja (Brazil, Meksiko, Havaji, SAD, Tunis, Zapadna Afrika, Kina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Velika Britanija, Makedonija, Saudijska Arabija i Čile) te su naučili pjevati pjesme na kineskom i svahili jeziku. Svi učenici su naučili ritmičke dobe te su šuškalicama i ručnim udaraljkama doprinosili izvedbama pjesama.
Objava škole o gostovanju programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi nalazi se na: http://os-skolara-hercegovac.skole.hr/?news_id=7424#mod_news