Umjetničko naslijeđe Rafaelove umjetnosti u Muzeju za umjetnost i obrt

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
 
24. travnja 2021. - Međunarodnu izložbu „Rafael – na ishodištu mita“, u okviru obilježavanja pet stoljeća od smrti jednog od najvećih umjetnika renesanse Raffaella Sanzia iz Urbina, u ime ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek otvorila je ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić.
 
Pozdravila je zalaganje Talijanskog instituta za kulturu i Zaklade muzeja Brescie da realiziraju ovaj izložbeni projekt te uputila riječi zahvale i ohrabrenja ravnatelju MUO-a Gašparoviću i njegovim suradnicima na uloženom trudu da u ovome specifičnom trenutku, kako za cijelu muzejsku zajednicu tako i za  njihov muzej, ne odustaju od istraživačke i izlagačke prakse.

Okupljene je na svečanom otvorenju uvodno pozdravio ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović, a obratili su se veleposlanik Italije u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco, predsjednica Zaklade Brescia Musei Francesca Bazoli i zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić-Vukičević.
 
Izložba predstavlja umjetničko naslijeđe Rafaelove umjetnosti te njegov utjecaj na povijest umjetnosti, a na izložbi će se predstaviti izbor od 110 grafika, crteža i fajansi koje se čuvaju u zbirkama Muzeja iz Brescie. Izložba je u Muzeju za umjetnost i obrt ostvarena zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Italije u suradnji sa Zakladom muzeja Brescie i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.


Pisane vijesti