Ukinuta epidemiološka ograničenja, preporuka nošenja maski

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju, smanjenje broja hospitaliziranih, oboljelih na respiratoru te broja preminulih, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 7. travnja Odluku o prestanku važenja Odluke  o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koja stupa na snagu 9. travnja 2022.
 
Stupanjem na snagu Odluke ukidaju se sve epidemiološke mjere kojima su ograničena okupljanja i  održavanje profesionalnih i amaterskih kulturno-umjetničkih programa i manifestacija.
 
S obzirom da je nošenje maski jedna od bitnih epidemioloških mjera kojom se značajno smanjuje prijenos virusa u populaciji, Stožer civilne zaštite RH preporuča korištenje maski posjetiteljima svih društvenih i javnih okupljanja u zatvorenom prostoru. Preporuka korištenja maski na okupljanjima u zatvorenom prostoru sadržana je u  Odluci o nužnoj epidemiološkoj mjeri korištenja medicinskih maski ili maski za lice i nije obveza nego ovisi o individualnoj procjeni i odgovornosti pojedinca.
 

Pisane vijesti