U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta položeni vijenci na židovskom groblju na Mirogoju

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: HINA 

Zagreb, 27. siječnja, 2022. -  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek jutros je s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem u ime Vlade Republike Hrvatske položila vijenac kod skulpture „Mojsije“ Antuna Augustinčića na židovskom groblju na Mirogoju.

„Znamo iz povijesti da negiranje zločina dovodi do novih stradanja. To je globalna tema, mi smo kroz sve resore i mnoge dionike u društvu uključeni kako bismo kulturu sjećanja njegovali i prezentirali na ispravan način", istaknula je tom prigodom ministrica Obuljen Koržinek te upozorila kako je potreba za sjećanjem na holokaust sve veća jer postoje glasovi koji negiraju takvo stradanje.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta podsjećamo kako svaka žrtva zaslužuje dostojanstvo i pamćenje i kako se niti jedan zločin ne smije relativizirati. Moramo i dalje uporno raditi na sustavnoj edukaciji djece, mladih i svih građana osobito u prenošenju istine o holokaustu, kao što se snažno suprotstavljamo svakom obliku diskriminacije, isključivosti i netolerancije te promičemo kulturu sjećanja.
 

Pisane vijesti