U Čakovcu 25. susret hrvatskih kazališta za djecu i mlade

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Grad Čakovec

10. listopada 2022. – Dječjom predstavom „I Cyrano i djevojčica” o ljubavi, prijateljstvu i selidbi redatelja Guillerma Balda, u izvedbi Riječkog kazališta mladih Kamov & Teatra Poco Loco iz Zagreba,  započeo je 25. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Centru za kulturu Čakovec.

Na svečanom otvorenju susreta izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za razvoj kulture i medija Nevena Tudor Perković podsjetila je kako je kazalište iznimno važno mjesto susreta za djecu i mlade. Najmlađoj je publici poručila da u kazalištu na jedinstven način mogu doživjeti situacije i priče o kojima će možda čitati u knjigama ili će ih vidjeti na filmovima, ali koje doista ožive na kazališnim daskama.
 
Čakovčane, Međimurce i njihove goste do 14. listopada očekuje dvanaest zanimljivih predstava koje je kao ponajbolja prošlogodišnja ostvarenja hrvatskih kazališta za djecu i mlade za program odabrala kazališna kritičarka Katarina Kolega. Stručni žiri i ove će godine nagraditi najbolje, a prvi će put o nagradama odlučivati i dječji žiri koji će pozorno pratiti sve predstave i dodijeliti nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu u cjelini.
 
Hrvatski centar ASSITEJ ravnopravni je član međunarodne kazališne organizacije koja okuplja nacionalne kazališne centre iz cijelog svijeta. Svake godine u Čakovcu okuplja svoje članove kako bi predstavili najbolje predstave iz protekle sezone, razmijenili iskustva i ideje i, što je najvažnije, približili se publici i radili na odgoju nove, mlade kazališne publike. Uz Susrete profesionalnih kazališta u Čakovcu, ASSITEJ u Sisku organizira i susret članova dramskih studija kako bi razmijenili iskustva u području kazališno-pedagoškog rada u protekloj sezoni.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica