Sućut ministrice u povodu odlaska Miljenka Bengeza, jednog od najboljih hrvatskih oblikovatelja svjetla

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska Miljenka Bengeza, jednog od najboljih hrvatskih oblikovatelja svjetla, dugogodišnjeg člana ULUPUH-ove sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost.

"U svom kratkom, ali izuzetno plodonosnom umjetničkom djelovanju, Miljenko Bengez ostvario je autorstvo u području oblikovanja svjetla u više od stotinu kazališnih predstava, brojnih koncerata i izložaba te uz druga priznanja osvojio i nagradu Marul za oblikovanje svjetla predstave Božanska glad na Marulovim danima 2004. godine.
 
Ovaj vječni kreativac samozatajnog duha svoju je kazališnu karijeru započeo kao plesač, a zahvaljujući svojoj drugoj ljubavi, svjetlu, uspio je prenijeti vlastitu životnu energiju u svoj umjetnički izričaj zadržavajući konstantu i neposrednost kreacije. Miljenko Bengez s radošću je surađivao s mnogim umjetnicima i kolegama prenoseći vlastito znanje, kreativnost i vedrinu ostavljajući za sobom trag svjetla."


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica