Sućut ministrice u povodu odlaska gospodina Rajka Dujmića

U povodu odlaska Rajka Dujmića, barda hrvatske popularne glazbe i kulture, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze iskrene sućuti.


"Njegovom pojavom hrvatska glazbena scena dobila je izrazitu autorsku osobnost, vrsnog skladatelja čije su pjesme osvojile duše i srca publike najšireg spektra ukusa i senzibiliteta. Nakon kratke ali zapažene epizode na hrvatskoj rock sceni njegov pravi glazbeni uspon započinje okupljanjem grupe Novi fosili s kojom kao autor i pjevač ostvaruje najveće uspjehe potvrđene milijunskim nakladama nosača zvukova. Neke njegove pjesme nadrasle su autorske okvire postavši dijelom najšire narodne baštine. Međunarodni uspjeh ostvario je s grupom Riva pobjedom na Eurosongu 1989.
No s posebnim emocijama sjećamo se pjesme Moja domovina, koju je Rajko napisao sa Zrinkom Tutićem, a koja je u ratnim vremenima i u razdoblju egzistencijalne ugroženosti čitava naroda bila doživljena kao izraz najsnažnijeg umjetničkog otpora i himna zajedništvu. 

U ime Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i medija upućujem vam iskrenu sućut."

MINISTRICA
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek


Pisane vijesti