Sućut ministrice povodom odlaska Antuna Masle

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime  Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Antuna Masle, jednog od najboljih hrvatskih reportera, doajena hrvatskog istraživačkog novinarstva, urednika Dubrovačkog vjesnika i dugogodišnjeg suradnika i urednika mnogih nacionalnih tiskanih i elektroničkih medija.

"Antun Masle u svojoj je bogatoj novinarskoj karijeri prošao uredništva od dubrovačkog Lausa, Dubrovačkog vjesnika, preko Slobodne Dalmacije do Arene, Globusa, Jutarnjeg lista, Glorije, Nove TV, da bi se Dubrovačkom vjesniku vratio i bio njegovim urednikom posljednjih šest godina.

Od samih početaka svojega novinarskog rada, na medijskoj sceni se nametnuo svojim visoko profesionalnim pristupom poslu, pokrivajući razna područja od politike do sporta.

U antologiji hrvatskog novinarstva Antun Masle ostat će zapamćen kao jedan od najboljih i najhrabrijih ratnih reportera koji je tijekom Domovinskoga rata izvještavao s ratišta u Hrvatskoj, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz najvećih svjetskih ratnih središta od Čečenije, preko Palestine, Iraka, do Afganistana donoseći informacije intervjuirajući glavne protagoniste sukoba, nerijetko riskirajući svoj život.

Profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi, od unutarnjih do vanjskopolitičkih, analiza i komentara, od gotovo detektivski istraženih afera do najuzbudljivijih ratnih reportaža, Antun Masle svojim je tekstovima privlačio široke krugove čitatelja i ostavio dubok trag na nacionalnoj medijskoj sceni. Njegovim odlaskom hrvatski medijski prostor izgubio je ne samo zaštitni znak ratnog reporterstva, nego i profesionalca čije je rad utjecao na mnoge mlađe kolege, kojima će, kao i svima koji su ga poznavali u sjećanju ostati kao iznimno drag i dobar čovjek."
 Pisane vijesti