Sućut ministrice kulture u povodu odlaska povjesničara Duška Kečkemeta

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u povodu odlaska povjesničara i povjesničara umjetnosti Duška Kečkemeta.

„Odlaskom g. Duška Kečkemeta hrvatska kultura ostala je bez cijenjenog kulturnog djelatnika koji je svoju bogatu karijeru posvetio brojnim znanstvenim istraživanjima i objavljenim monografijama u području umjetnosti i kulturne baštine dalmatinskog kraja. Pamtit ćemo ga po izraženom interesu za urbanizam i konzervatorstvo, a njegova ljubav prema očuvanju kulturne baštine iskazana je i kroz muzejsku karijeru koju je gradio kao dugogodišnji ravnatelj Muzeja grada Splita. 
 
O njegovu radu govori ne samo pisana ostavština, već i brojna priznanja od strane struke poput Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske 'Radovan Ivančević' za životno djelo 2011. godine za vrhunska ostvarenja na području povijesti umjetnosti.
 
Njegova iskrena i neumorna borba u očuvanju i zaštiti kulturne baštine ostavila je dubok trag u hrvatskoj kulturi te predstavlja snažnu motivaciju svima onima koji će tim putem nastaviti.“ 
 


Pisane vijesti