Simpozij posvećen kiparstvu – TEZAURUS SKULPTURE

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: (MDC) Dunja Vranešević


 
25. listopada 2023. – Na otvorenju simpozija posvećenog kiparstvu, koji će trajati sve do 27. listopada, sudjelovala je ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Anuška Deranja Crnokić.

Ravnateljica Deranja Crnokić istaknula je kako peto u nizu održavanje stručno-znanstvenog simpozija posvećenog stručno-teorijskoj problematici u području kiparstva uspostavlja njegovu tradiciju, a trajni doprinos skupa ogleda se u stručnim i znanstvenim člancima koji se objavljuju u zborniku radova. Uputila je čestitke Galeriji Antuna Augustinčića i Muzejima Hrvatskog zagorja, kao i organizacijskom odboru, na organizaciji skupa koji će izravno doprinijeti unaprjeđenju stručnog nazivlja, što je iznimno važno u kontekstu digitalne platforme eKultura.
 
U radu simpozija četrdesetak stručnjaka i znanstvenika iz Hrvatske raspravljat će o kompleksnoj problematici izrade tezaurusa skulpture. Sveobuhvatno će se sagledati kompleksnost izrade tezaurusa skulpture s likovno-teoretskih i s lingvističkih aspekata te pridonijeti sintetiziranju osnovnih smjernica za njegovu izradu. Simpozij se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija u Klanjcu, u prostoru Studija Galerije Antuna Augustinčića.
 



 
 


Pisane vijesti