​Sastanak ministrice s glavnim tajnikom Međunarodne organizacije za turkijsku kulturu Kasseinovom

  • Slika
  • Slika
  • Slika
15. travnja 2021. – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima primila je u posjet gospodina Dusena Kasseinova, glavnog tajnika Međunarodne organizacije za turkijsku kulturu TURKSOY.
 
Glavni tajnik Kasseinov zahvalio je na dobrodošlici te ukratko izložio aktivnosti Turksoy mreže. Prisjetio se svečanog otvorenja EPK Rijeka u veljači prošle godine te najavio suradnju EPK Rijeka i grada Khive, prijestolnice kulture Turksoy mreže u 2020. godini.
 
Ministrica Obuljen Koržinek je zahvalila na pozivu Kasseinova da se hrvatska kulturna baština izložbom predstavi u državama članicama Turksoy mreže. Ministrica je predstavila Godinu čitanja 2021. pod pokroviteljstvom Vlade RH te je pozvala na predstavljanje djela i jezika turkijske kulture, posebno imajući u vidu da mreža ove godine obilježava godinu turskog jezika. 
 
Posebno je izdvojena uspješna suradnja u okviru UNESCO-a te u području književnog prevodilaštva i glazbe. Mreža je s Muzičkom akademijom u Zagrebu ostvarila niz razmjena mladih glazbenih talenata.

Pisane vijesti