Sastanak ministrice Nine Obuljen Koržinek s ravnateljima i intendantima nacionalnih kazališta i nacionalnih festivala

  • Slika
  • Slika

Priprema ljetne festivalske sezone i mogućnosti održavanja glazbeno-scenskih i filmskih izvedbi u punom kapacitetu uz provjeru digitalnih zelenih potvrda, bile su teme sastanka ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek s ravnateljima i intendantima nacionalnih kazališta i nacionalnih festivala.

Na sastanku se razgovaralo o svim preduvjetima koje je potrebno ispuniti kako bi se osiguralo da se takve manifestacije organiziraju na način da budu maksimalno sigurne i za izvođače i za publiku.  

Stožer civilne zaštite RH donio je naime, 11. lipnja novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, kojom je prvi put omogućeno održavanje kulturno-umjetničkih programa i manifestacija bez ograničenja broja prisutnih osoba i ostalih epidemioloških mjera propisanih Preporukama ukoliko sve osobe prisutne na okupljanju imaju potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

S obzirom na to da Ministarstvo kulture i medija već drugu godinu za redom ulaže iznimne napore da kulturnu scenu, a posebno rizična okupljanja tijekom glazbeno-scenskih izvedbi održava otvorenima te brojnim programima i potporama omogućava odvijanje kulturnih sadržaja i ovim sastankom učinjen je još jedan korak prema normalizaciji kulturnog života.  

Pojedina kazališta započela su s planiranjem i realizacijom testnih izvedbi. Pozivamo sve naše građane na cijepljenje i korištenje digitalnih zelenih potvrda, jer jedino svi zajedno možemo osigurati povratak normalnom životu i „starom“ načinu organiziranja kulturnih događanja. 

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica