Realizirana web aplikacija “Whatever Dance Toolbox” s novim izdanjem Priručnika na hrvatskom jeziku

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru Poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi realizirana je web aplikacija “Whatever Dance Toolbox” s novim izdanjem Priručnika na hrvatskom jeziku.

BADco. & Daniel Turing / Whatever Dance Toolbox (2020.)

Prezentacija i promocija alatke održala se u utorak, 3. ožujka u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla, gdje su zainteresirani imali priliku testirati softver.

Whatever Dance Toolbox (skraćeno WDT) jedinstvena je tehnološka alatka dizajnirana u svrhu proširenja polja istraživanja plesa i pokreta, praktične podrške učenju, proizvodnji, razvoju i analizi koreografskih materijala te razvoju kreativnog mišljenja i stvaranja u interaktivnom okolišu.
 
Alatka je razvijana tijekom niza godina kroz radioničku suradnju s brojnim korisnicima različitih stručnosti i interesa, u zemlji i inozemstvu, funkcionira kao interaktivno ogledalo koje uživo obrađuje video sliku, a korisna je u razjašnjavanju temeljnih plesnih i koreografskih pojmova u radu plesača/ica, kako profesionalnih tako i amaterskih, ali i onih koji žele tek razumjeti ples. 

Tijekom brojnih radionicama otkrile su se raznovrsne mogućnosti kreativne primjene WDT-a, a prije svega njezin pedagoški potencijal kroz rad s ljudima koji se s plesom susreću bilo kao gledatelji, rekreativci - ljubitelji plesa, ili djeca koja tek uče o plesu kao umjetničkoj formi.

Potiče interes za umjetničkim pokretom, daje zainteresiranima priliku za učenje i poučavanje pokreta, potiče na eksperimentiranje i igru u procesu donošenja koreografskih odluka te razumijevanje temeljnih odnosa u plesu kroz vlastito iskustvo sudjelovanja.

Aplikacija Whatever Dance Toolbox rezultat je projekta kolaborativne izvedbene skupine BADco. iz Zagreba.

Ministarstvo kulture je u okviru Poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi podržalo projekt u 2019. godini s iznosom od 49.994,00 kuna za razvoj i prilagodbu WDT softvera, kreiranje besplatne aplikacije, pisanje priručnika na hrvatskom jeziku i testne radionice, a u 2020. godini za distribuciju i disemniciju besplatne aplikacije te provedbu radionica s iznosom od 30.500,00 kuna.

BADco.Publikacije: http://badco.hr/hr/publications-item/whatever-dance-toolbox-hr/

Aplikacija Whatever Dance Toolboxhttps://wdt.danturing.com/
 

Pisane vijesti