Prvi dan srpnja donio 3 jubilarne obljetnice festivala: 40. Večeri na Griču, 15. izdanje Festivala tolerancije i 10. Festival Miroslav Krleža

  • Slika
  • Slika
  • Slika
1. srpnja 2021. – Jubilarne 40. Večeri na Griču svojoj su vjernoj publici podarile koncert Zagrebačkih solista i pijanista Lovra Marušića u Atriju Galerije Klovićevi dvori.

Desetljetna tradicija održavanja koncertnih večeri nastavlja se do 15. srpnja programom koji obuhvaća raznovrstan vokalni i instrumentalni glazbeni repertoar različitih stilskih razdoblja. Na otvorenju najstarijeg zagrebačkog ljetnog festival klasične glazbe, prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić.

Sinoć je otvoreno i jubilarno izdanje Festivala tolerancije koji se ove godine održava do 10. srpnja na zagrebačkom Bundeku. Uz bogati filmski program, posjetitelje očekuju i izložbe koje potiču na promišljanje što je to tolerancija. Ministričina izaslanica na otvorenju 15. izdanja Festivala tolerancije koji nastavlja promicati otvoreno i uključivo društvo posredstvom kulture i edukacije, bila je ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Anuška Deranja Crnokić.

Na jubilarnom otvorenju Festivala Miroslava Krleže koji se održava već desetu godinu zaredom prisustvovala je izaslanica ministrice, posebna savjetnica Iva Hraste Sočo. 10. izdanje Krležina Festivala otvoreno je praizvedbom predstave "Djetinjstvo u Agramu" redateljice Senke Bulić i dramaturginje Ane Prolić u koprodukciji s GDK Gavella. Festival će do 7. srpnja zagrebačkoj publici ponuditi raznovrsni program kazališnih predstava i izložbu Krležinih rukopisa te obilazak zagrebačkih adresa velikana hrvatske književnosti.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica