Projekcijom ukrajinskog filma „Vizija leptira“ u hrvatskoj koprodukciji započeo 16. Vukovar Film Festival

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Vukovar film festival

29. lipnja 2022. – Započelo je još jedno izdanje Vukovar Film Festivala koje će tijekom pet festivalskih dana, sve do 3. srpnja na četiri gradske lokacije publici prikazati šezdeset najnovijih i najatraktivnijih filmova koji su na festivalima diljem svijeta osvojili kritiku i publiku te različita priznanja i nagrade.

Izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila na svečanom je otvorenju festivala u Vukovaru, pogledala kratkometražni mađarski film „Eger, 1552.“ redatelja Attile Szásza te ukrajinski film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog snimljenog tijekom pandemijske 2020. godine u hrvatskoj koprodukciji s tvrtkom 4Film.
 
Direktor festivala Igor Rakonić izrazio je zadovoljstvo što su u Vukovar uspjeli dovesti niz iznimno kvalitetnih filmskih ostvarenja, dok je glavna glumica ukrajinskog filma „Vizija leptira“ Rita Burkovska izrazila zahvalnost i sreću što je usprkos ratnim okolnostima uspjela doći u Vukovar i predstaviti film koji je prethodno imala priliku vidjeti i publika na festivalu u Cannesu, a okupljenima se obratio i hrvatski glumac Edvin Liverić koji s Dariom Lorenzi Flatz čini hrvatski dio glumačke postave u filmu. 
 
16. izdanje Festivala održat će se na četiri gradske lokacije - filmove koji se nalaze u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno konkurenciji dokumentarnog filma publika će imati priliku gledati na terasi Agencije za vodne putove i u CineStaru. U Hrvatskom domu Vukovar prikazivat će se najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV s najnovijim i iznimno zanimljivim dokumentarcima dok će Perivoj dvorca Eltz biti domaćin najatraktivnijeg programa, kategorije „Festivalski hitovi”. Osim glavnog filmskog, publiku očekuje i raznolik popratni program. Više informacija: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff16/hr


Pisane vijesti