Priopćenje Ministarstva kulture i medija vezano za napise u medijima da je „policija po nalogu europskih tužitelja upala u Ministarstvo kulture“


25. siječnja 2024. - Vezano uz današnje napise u medijima o tome da je „policija po nalogu europskih tužitelja upala u Ministarstvo kulture“, slobodni smo izvijestiti da je ministrica jučer na Odboru za kulturu Hrvatskog sabora izvijestila zastupnike da je Ministarstvo u više navrata nadležnim tijelima davalo dokumente vezano uz istrage na Geodetskom fakultetu.

Stoga se ne radi ni o kakvoj ekskluzivnoj ili novoj vijesti,  nego o informaciji o ranijim postupanjima koja su bila tema jučerašnje sjednice saborskog Odbora. U tom smislu jučer je na Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu ministrica kulture i medija još jednom detaljno obrazložila  sve postupke i radnje vezano uz provođenje hitnih mjera zaštite uključujući 3D snimanja i odgovorila na sva pitanja zastupnika utvrdivši da su sva postupanja Ministarstva bila u skladu sa zakonom i da je Ministarstvo vlasnik svih snimljenih materijala.

Ministarstvo je na svojim stranicama objavilo izvještaj  vezano uz aktivnosti 3D snimanja koji je dostupan javnosti.

Pisane vijesti