​Predstavljen projekt „Glas žena u sportu“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
1. lipnja 2021. –  Na predstavljanju projekta „Glas žena u sportu“ sudjelovala je izaslanica ministrice dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila.

Projekt „Glas žena u sportu“ nastavlja se na projekt „Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima“ koji su 2018. godine realizirali Agencija za elektroničke medije, Hrvatski olimpijski odbor i Ured za ravnopravnost spolova. Podsjetimo kako je Agencija 2019. godine usvojila i Preporuke za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima.

Ovom prigodom predstavljeni su video spotovi o hrvatskim sportašicama koje će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Spotovi će od 15. lipnja pa do kraja Olimpijskih odnosno Paraolimpijskih igara biti emitirani na televizijskim i radijskim postajama. O svom plasmanu na Olimpijske igre ovom su prigodom govorile maratonka Matea Parlov Koštro te stolnotenisačica Anđela Mužinić.  

Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta zajednički organizirao Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor.

 

Pisane vijesti